ИЗМЕРВАНИЯ НА ФРС

ИЗМЕРВАНЕ ФАКТОРИТЕ НА РАБОТНАТА СРЕДА

ЗА НАС

Защо е необходимо да блокирам депозит по кредитната си карта при наемане на кола в София?

За клиентите тряба да дадат депозит при кола под наем в София

Когато избирате доставчик на услуга за кола под наем в София, вие ще отговаряте на изискване за периодичен наем – първоначален депозит, направен с кредитна или дебитна карта. Много клиенти не са добре запознати със значението на депозита и често възникват много въпроси относно целта на това първоначално плащане. За да ви помогнем да разберете същността на блокирането на сума на депозит, днес ние обясняваме всички подробности за това кога, защо и как се изчисляват и използват депозитите.

Какви глоби и неустойки рискуваме при наемане на кола в София?

Защо е необходимо да блокирам депозит по кредитната си карта при наемане на кола в София?

Депозитът за наем на кола в София се нарича още „гаранционен депозит“. Казано накратко, това е финансов резерв за компанията, в случай че лизингополучателят върне автомобила в незадоволително състояние, което не отговаря на предварително подписаните изисквания. Преди да наемете автомобил в София, наемодателят и наемателят се договарят за официално подписан и изчерпателен договор за наем. Той включва всички задължения и отговорности на наемателя, включително очаквано поведение и допълнителни глоби в случай на щети, загуби и кражби. Гаранционният депозит, платен при наемане на автомобил в София, обикновено се използва за покриване на всички потенциални щети при връщане на автомобила на компанията под наем.

ЗА КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ГАРАНЦИОННИЯТ ДЕПОЗИТ?

Гаранционният депозит за наемане на кола в София може да се използва само за покриване на евентуални щети и/или нарушения на договора съгласно общите условия на фирмата за коли под наем София. Теория в практика, това може да означава:

  • Връщане на наетия автомобил без предварително определеното количество гориво;
  • Загуба на ключовете за колата, документите на автомобила, регистрационната табела или други дребни принадлежности;
  • Връщане на автомобила в забележимо нехигиенично състояние;
  • Загуба на билет за паркиране или карта при наемане на автомобил в София;
  • Връщане на автомобила на място различно от договореното.

Клиентът може да бъде таксуван допълнително в случай на кражба, автомобилна катастрофа или щета на трето лице. Ако не е избрал да заплати незадължителните застрахователни такси за наемане на кола в София.

КАКВО СЕ СЛУЧВА, АКО НЯМА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ СЛЕД НАЕМАНЕ НА КОЛА ПОД НАЕМ В СОФИЯ?

Защо е необходимо да блокирам депозит по кредитната си карта при наемане на кола в София?

Ако клиентът спазва стриктно ангажиментите си по договора, гаранционният депозит никога няма да бъде използван. Или иначе казано – при автомобила под наем в добро състояние. Сумата на вашия депозит ще бъде възстановена обратно в банковата ви сметка. Технически плащането с вашата карта ще бъде анулирано и сумата за покупката ви към компанията ще бъде възстановена.