ИЗМЕРВАНИЯ НА ФРС

ИЗМЕРВАНЕ ФАКТОРИТЕ НА РАБОТНАТА СРЕДА

ЗА НАС

Радикално почистване на канали, сифони. Разглобяване на сифона

Решение 4. Радикално почистване на канали. Разглобяване на сифона.

Ако нито един изпробван метод не Ви е помогнал за почистване на канали, тогава ще трябва да прибегнете до радикален метод – разглобяване на сифона. Въпреки че това решение е доста трудоемко, то си има две съществени предимства:

1/ при разбор на сифона замърсяването гарантирано ще бъде отстранено, което означава, че проблемът със запушването ще бъде решен със сто процента вероятност;

2/ части от сифона могат да бъдат добре измити, като се отърват от по-малки замърсители и мастни отлагания. По този начин възникването на ново запушване на канала става малко вероятно.

Преди да разглобите и как да почистите сифона на мивката, трябва да подготвите съд за мръсна вода, гумени ръкавици и парцал. Ако все още има вода в мивката или ваната, тя трябва да се отстрани. След това продължете с анализа, като спазвате следната процедура:

  • развийте горния и долния пръстен, които държат частите на сифона, и след това изключете самия сифон от тръбата. Изцедете водата;
  • отстранете всички замърсявания чрез изплакване с гореща вода и мек почистващ препарат;
  • ако имате монтиран гофриран сифон, направете следното: след като извадите сифона, затворете единия му край с плътна найлонова торбичка, налейте гореща вода с разтворен препарат, затворете другия край със същата торбичка и разклатете енергично няколко пъти. Тези манипулации ще почистят всички гънки;
  • сглобете наново сифона, като не забравяте да проверите надеждността на всички връзки и тяхната херметичност и включете водата. Ако сте направили всичко правилно, тогава водата веднага ще напусне мивката или ваната.

Как да предотвратим запушванията, блокажите в сифона на мивката в кухнята, банята, ваната?

  • Запушването на сифона на мивка или вана е неприятно явление. Въпреки факта, че можете сами да премахнете тапата за боклук, все пак е по-добре да не довеждате оборудването до такова състояние. Обикновена решетка, монтирана на дренажния отвор, ще се превърне в пречка за запушвания. Този малък аксесоар улавя по-голямата част от отпадъците и е много ефективен за предотвратяване на запушване на канализацията.