ИЗМЕРВАНИЯ НА ФРС

ИЗМЕРВАНЕ ФАКТОРИТЕ НА РАБОТНАТА СРЕДА

ЗА НАС

Защо да закупим люлка за двора?

Ползи за здравето от използването на дворна люлка

Седенето на верандата или в градината беше обичайно забавление, което беше включено в ежедневието, но не е задължително да е нещо от миналото. Една дворна люлка подобрява кръвообращението в тялото Ви и намалява стреса. Седенето на люлката в градината вечер и четенето на хубава книга или гледането на децата Ви да играят в двора ще Ви помогне да се отпуснете и да се насладите повече на живота.

Слушайте щурците и си направете чаша горещ чай, за да се стоплите, когато слънцето започне да залязва. Вдишайте чист въздух и се насладете на разговор с любим човек.

Ето някои ползи за здравето, които градинската люлка ще Ви донесе:

Свеж въздух

Седенето в градинската люлката Ви позволява да се възползвате от чистия въздух и слънцето. Умереното количество слънчева светлина всеки ден помага да се осигури добър източник на витамин D и ще Ви помогне да поддържате имунната си система силна. Слънчевите лъчи и чистият въздух стимулират ендорфините в тялото Ви, които веднага ще Ви доведат до по-добро настроение.

Подобрете кръвообращението

Градината е идеална за излежаване и следобедна дрямка на слънце. Според някои медицински експерти ползването на дворна люлка подобрява кръвообращението и може да помогне за подобряване на външния вид на разширените вени. Известно е, че висенето на люлка на верандата или хамак облекчава всяка болка в гърба или врата. Седенето на люлката в градината за един час може да помогне за облекчаване на болки в ставите или болки в тялото Ви.

Седенето в дворна люлка намалява стреса

Седенето в люлеещ се стол, хамак или люлката в градината носи усещане за пълна релаксация. Люлеещото се движение забавя дишането и сърдечната честота. Това намалява стреса и може да Ви върне към приятни спомени от основното училище, когато се люшкате в междучасието. След дълъг работен ден можете да преодолеете стреса си, като се люлеете на люлката на верандата.

Люлееща терапия

Люлката в градината не само осигурява ползи за здравето на възрастните, люлеенето за дете с аутизъм съчетава терапия и игра в едно занимание. Помага на децата да асоциират положително люлеенето със сензорната интеграция. Децата намират люлеенето за релаксиращо и им помага да се отпуснат. Движението на люлеене възстановява баланса във вестибуларния апарат и помага на децата да се чувстват по-балансирани след това. Движението напред и назад може да успокои както бебета, така и деца.